Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Αλήθεια τι σημαίνει πολιτικός; Τι σημαίνει να είσαι βουλευτής; Στην Ελλαδική πραγματικότητα σημαίνει να μπορείς να δώσεις υποσχέσεις με το μικρότερο "πολιτικό κόστος" όταν θα τις πάρεις πίσω, σημαίνει να μπορείς να μαθαίνεις απ' έξω τον λόγο που σου έγραψε κάποιος άλλος, σημαίνει να έχεις την ίδια ιδεολογία με τον αρχηγό του κόμματος στο οποίο ανήκεις και να συμφωνείς πάντα σε όλα τα νομοσχέδια τα οποία ψηφίζονται, κι αν δεν συμφωνείς δεν πειράζει κανέναν αρκεί να το ψηφίσεις. Δημοκρατία έχουμε.

Όταν λέμε αυτός είναι καλός πολιτικός τι εννοούμε αλήθεια; Όλα τα παραπάνω; Πού είναι τα ιδανικά; Έγιναν κεράσματα στο εκλογικό κέντρο. Πού είναι η ιδεολογία; Έγινε μια ωραία αφίσα με ωραίο χαμόγελο και ένα πιασάρικο μότο στις κολόνες της ΔΕΗ. Που είναι η πυγμή; Έγινε μια φωτογραφία με τον αρχηγό του κόμματος πάνω στο flyer που μοιράζεται. Δυστυχώς για να γίνεις πολιτκός αρκεί να έχεις το φαίνεσθαι κ όχι ουσία.

Η δημοκρατία μας περνάει μέσα απο την τηλεόραση, εκεί θα τους βρείς όλους. Θα δείς πως ένας πολιτικός έχει δίκιο αν φωνάζει, αν δεν αφήνει τον συνομιλιτή του να μιλήσει και γενικά αν καταφέρει να τον απαξιώσει σαν άνθρωπο.

Συνοψίζοντας, πώς λοιπόν άνθρωποι ακαλλιέργητοι (η καλλιέργεια δεν έχει να κάνει με τις γνώσεις ούτε τις σπουδές) γίνονται βουλευτές; Πώς ψηφίζουμε ανθρώπους που καταπατούν τον διάλογο, που εξαπατούν, που δωροδοκούν, που βλέπουν αυτό που κάνουν ως επάγγελμα; Η πολιτική λοιπόν θα έπρεπε να είναι λειτούργημα. Θα έπρεπε οι άνθρωποι να ψηφίζουν τις ιδέες τους,τα ιδανικά τους. Θα έπρεπε να ακούς έναν πολιτικό να μίλαει και να μαγεύεσαι απο αυτά που εκφράζει. Θα έπρεπε να τον θαυμάζεις που κατάφερε να μπεί με τον λόγο του κ με αυτά που πρεσβεύει μέσα στην ψυχή σου. Ένας βουλευτής θα έπρεπε να ασκέι πολιτική μέσα στην βουλή κ όχι στον Χατζηνικολάου. Θα έπρεπε να βλέπει την βουλευτική του ιδιότητα σαν το ύστατο αξίωμα της δημοκρατίας και να το τιμά όχι να το εφτελίζει. Θα έπρεπε να νιώθει ευδαιμονία που αντιπροσωπεύει ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτόν.

Έχω αρχίσει να πιστεύω όπως είχε πεί ο Κανάκης στο ράδιο αρβύλα "αυτοί είμαστε και τέτοιους πολιτικούς παράγουμε" κι όμως ελπίζω να μην είναι έτσι
Ελπίζω ο κόσμος να αλλάξει άποψη όχι για αυτό που ψηφίζει αλλά για τον λόγο που το ψηφίζει. Ας τους αναγκάσουμε να αλλάξουν νοοτροπία. Τhe change depends on us...

Χαμένος νέος

4 σχόλια :

madhorse είπε...

Παλι καλα που υπαρχουν νεοι οπως εσυ που εχουν προβληματισμους...μην την ψαχνεις με τους πολιτικους...δεν αξιζει να σπαταλας το χρονο σου γι αυτους...κυβερνησεις,ΜΜΕ και δυναμεις καταστολης ελεγχονται απο μερικους τραπεζιτες...
δες αυτο το βιντεο αν θελεις...
καλη δυναμη

http://www.youtube.com/watch?v=-lHE5sk1S-E

trelo-alogo.blogspot.com

Χαμένος Νέος είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο, το βίντεο είναι καταπληκτικό όπως και το blog σου και μου έδωσαν πάτημα για την επόμενη δημοσίευσή μου.

Athens Girl είπε...

καλή χρονιά
και μακάρι να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που θέλουμε…

Χαμένος Νέος είπε...

Μακάρι να έχουμε την δύναμη να κάνουμε πραγματικότητα εμείς τις αλλαγές που θέλουμε...Καλημέρα