Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Έρχονται λοιπόν οι εκλογές που τόσο περιμέναμε. Με 10 κόμματα να μπαίνουν στη βουλή, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις. Αρχικά… μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις, προδιαγράφουν τα ποσοστά και δεν τα προβλέπουν. Δημιουργούν το κλίμα που βολεύει τους εθνοσωτήρες του μνημονίου. Έτσι ώστε να απογοητευτώ νωρίς, με αποτέλεσμα να μην πάω να ψηφίσω. Πόσο ξεδιάντροποι έχουν γίνει αυτοί οι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών; Που τονίζοντας την υποτιθέμενη αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφήνουν στην άκρη όλους τους αντιμνημονιακούς πολιτικούς παράγοντες.

  Ας αρχίσουμε με τον Καμμένο. Όσο και να τον φοβάμαι για τις μετεκλογικές συνεργασίες του, για κάποιο λόγο τον πιστεύω, μιας και την έκανε νωρίς από την ΝΔ και τα λεγόμενα του είναι κατά μεγάλο ποσοστό σωστά και 100% αντιμνημονιακά. Ωστόσο, πάντα ένας καχύποπτος νους θα έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως κάτι δεν του έταξαν στο «number 2 προδοτικό κόμμα» και αποχώρησε. Παρακολούθησα την εμφάνιση του στη Στάη στις 24/4/2012 και πόσο περίτεχνα αυτή τον χλεύαζε. Θύμωσα τόσο πολύ που ξέρω πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να το αντιληφθούν και έτσι θεωρούν την Στάη λογική και τον Καμμένο φαντασμένο. Όσο αναφορά τον Κουβέλη τον βλέπω σαν τον Καμμένο με την μόνη διαφορά να έγκειται στο προς τα πού φοβάμαι ότι θα γείρει μετεκλογικά.


Περνώντας στο γεγονός ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπαίνει στην βουλή η Χ.Α. , και μετά από αρκετές συζητήσεις με ανθρώπους που επικροτούν το γεγονός αυτό, πιστεύω πως το μόνο που κάνει η Χ.Α. είναι να εκμεταλλεύεται το φόβο αρκετών αγανακτισμένων Ελλήνων με τους μετανάστες. Όσοι μιλάνε υπέρ της Χ.Α. χρησιμοποιούν μόνο το μίσος τους προς τους μετανάστες. Εφόσον βέβαια θα μπει στην βουλή όπως τα υπόλοιπα κόμματα, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει. Αλλά εφιστώ την προσοχή σε ψηφοφόρους της που νομίζουν ότι ο συσχετισμός της με το ναζισμό είναι αποκύημα φαντασίας. Υπάρχει κείμενο στην σελίδα της Χ.Α. που εξυμνεί τον Χίτλερ και δηλώνει την αποτυχία του να κατακτήσει όλο τον κόσμο ως δυστύχημα. Επίσης όσοι την υποστηρίζουν καπηλεύονται τον πατριωτισμό.

Δυστυχώς, το μόνο κόμμα που παραμένει πατριωτικό είναι το ΚΚΕ. Ναι, σου ακούγεται τρελό αγαπητέ πρώην ψηφοφόρε της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα εσένα εθνικοσοσιαλιστή, αλλά έτσι είναι. Διότι είναι το μόνο κόμμα που ζητάει την μονομερή διαγραφή του χρέους. Είναι το μόνο κόμμα που όταν όλοι χαμογελούσαμε με την ευημερία μας το 90, αυτό προειδοποιούσε για τα σημερινά μας χάλια. Το κακό με τους κομμουνιστές αγαπητέ σοσιαλιστή είναι πως έχουν προπαγανδιστεί όσο τίποτα άλλο παγκοσμίως. Με αποτέλεσμα να χλευάζονται μέχρι και να μισούνται. Μπορεί να συμφωνείς με το 90% από όσα πρεσβεύει το ΚΚΕ αλλά αν ο κομμουνιστής πει άσπρο εσύ πρέπει να πεις μαύρο. Κανείς δεν θέλει να συμφωνεί με τον «λεπρό» κομμουνιστή, δεν είναι trendy, δεν έχει φανταχτερό λογότυπο το ΚΚΕ. Ωστόσο είναι το μόνο κόμμα που δεν κάνει μεταγραφές βουλευτών και όσοι αποτελούν κομμάτι του, αποδεικνύεται ότι το κάνουν από ιδεολογία και όχι από επαγγελματικό προσανατολισμό. Το λάθος που κάνει το ΚΚΕ κατά πολλούς είναι ότι δεν έχει κάνει γεν. γραμματέα την Κανέλλη. Σας θυμίζω ότι η Κανέλλη δεν είναι μέλος του ΚΚΕ αλλά συνεργαζόμενη με αυτό, και πιστεύω πως απλώς δεν θα ήθελε να είναι γενική γραμματέας του. Το λάθος που κάνει για εμένα το ΚΚΕ είναι ότι δεν βγαίνει δυναμικά και να πει «θέλω να εκπροσωπήσω την λαϊκή εξουσία». Αλήθεια αγαπητέ σοσιαλιστή ή εθνικιστή (εσύ που καπηλεύεσαι τον πατριωτισμό) , ποιο κόμμα ζητάει την διαγραφή του χρέους; Ποιο κόμμα έχει τόσο πατριωτισμό ώστε να ζητάει την έξοδο από την ΕΕ; Τώρα θα μου πεις πως εσύ δεν θέλεις να βγούμε από την ΕΕ. Και απλά σε ρωτάω…ποιος είναι περισσότερο πατριώτης; Εσύ ή ένας κομμουνιστής;

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω πως δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ. Θα το ψηφίσω για τους παραπάνω λόγους αλλά δεν γίνομαι οπαδός όσο αναφορά τα πολιτικά μου πιστεύω. Εγώ κάνω έκλυση για αντιμνημονιακή ψήφο. Ζητάω από τον κάθε ένα λογικό νου, να πείσει τον συνάνθρωπό του πως η αποχή δεν είναι λύση. Γνωρίζουμε εκ’ των προτέρων ότι παίζουμε με άνισους όρους μιας και σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα δεν έχουμε δημοκρατία (ας είναι καλά το μπόνους των 50 εδρών που έχει ανεβάσει τόσες κυβερνήσεις). Μην είστε απαθείς, μιλήστε σε όλους τους ψηφοφόρους των 2 κομμάτων, προσπαθήστε να τους εξηγήσετε το πασιφανές. Μην πέφτετε στο δίλλημα της ακυβερνησίας. Δεν υπάρχει τέτοιο δίλλημα! Προτιμώ την ακυβερνησία παρά την κατοχή. Μην σκέφτεστε βραχυπρόθεσμα με το τι κακό θα μας βρει αν πτωχεύσουμε και μπλα-μπλα-μπλα. Σκεφτείτε τα παιδιά σας, σκεφτείτε το μέλλον του τόπου. Μην απέχετε, κάντε τα πάντα για να ψηφίσετε, είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για να αντισταθείτε. Θυμηθείτε το ξύλο που φάγατε στις πλατείες, θυμηθείτε τις μέρες που δεν ανοίγατε την πόρτα στον σπιτονοικοκύρη σας για το ενοίκιο, θυμηθείτε τα βράδια που μιζεριάζατε κοιτώντας τηλεόραση γιατί δεν είχατε λεφτά να βγείτε μία βόλτα, θυμηθείτε τον θυμό που νιώσατε όταν είδατε στο λογαριασμό μισθοδοσίας σας λιγότερα χρήματα από τον προηγούμενο μήνα, θυμηθείτε τον αγώνα που κάνουν τα παιδιά σας για να βρουν δουλειά. Προπαντός θυμηθείτε ότι δεν μας αξίζει τέτοια ταπείνωση και όσοι πιστεύετε το αντίθετο, ελπίζω να μην κάνετε μαθήματα δουλοπρέπειας στα παιδιά σας. Δεν γίνεται να κυβερνήσουν τον τόπο άνθρωποι που εκπροσωπούν το 1/5 των ψηφοφόρων! Μην τους αφήσετε! Σταματήστε να λέτε πως δεν συμφωνείτε με κανέναν, υπάρχουν 36 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές, ακούστε τα όλα και στηρίξτε αυτό με το οποίο συμφωνείτε περισσότερο. Μαζική συμμετοχή στις εκλογές με αντιμνημονιακή ψήφο! Και αν με πείτε φαντασμένο σας απαντώ πως…η λογική απάθεια σας με αηδιάζει.

Χαμένος Νέος